Uttrykket “hoppe etter Wirkola ” lever i beste velgående, i jaktfilmverdenen handler det om å hoppe etter Kristoffer Clausen. Morten Brekke er en av dem som har våget seg ut på bommen i overrennet og satt utfor.

Dette har gitt oss filmen Hjortejakt i Fjord-Norge, som tittelen sier selv, denne filmen omhandler hjortejakt i fjordliggende strøk. Og jeg var fra meg av begeistring da jeg leste at den hadde fått full pott, 6 Reinsdyr! i JEGER-bladet.

Forventningene var store da filmen startet, det begynner med filming av hjort i landskap som alle vestlandsjegere kjenner seg igjen i, dyr som trekker av bøen idet daglyset kommer truende, deretter begynner jakta. Vi får være med opp og ned i lia typisk hjorteterreng, tett og som oftest ingen hjort å se. Det blir mye filming av jegere som smyger, og lite hjort på film.

Jeg klarer ikke å bli helt fortrolig med kameraføringen, jeg merker at jeg blir litt småstressa over zoomingen.  Samtidig som at fangsten uteblir begynner jeg å bli litt lei, men så omsider får vi se en mellomstor hjortebukk bli felt,  det står på coveret at en storbukk blir felt, så jeg håper det kommer flere bukker, men den kom ikke, det var storbukken.
Filmen avsluttes i Eikefjord der Tonheimen har jaktlykken med seg. Vi får se den erfarne jegeren legge ned hjort både i bratta og i flott myrlandskap, han viser seg som en god smygjeger.

Kort oppsummert er dette et tappert forsøk på å vise hjortejakta slik den ofte er, mye gåing og lite hjort i sekken. Filmen er ikke sminket til for å blidgjøre besserwissere som mener at skudd forfra er forkastelig og at man ikke avfyrer skudd mot løpende hjortevilt.

Kameraføringen, zoomingen, musikken og fortellerstemmen trekker ned helhetsinntrykket, det blir støyende og masete.  Og i en hjortejaktfilm setter jeg pris på å se litt mer hjort enn jegere.

“Det jeg liker ved filmen er at den er tvers gjennom ærlig og usminket og viser jakta slik man ofte føler den”


Jeg velger å gi filmen terningkast:

3d

Filmen kan kjøpes hos Taiga Multimedia

Tips oss hvis dette innlegget er upassende